Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Uimitor: au născut înainte de vârsta de 10 ani!

Uimitor: au născut înainte de vârsta de 10 ani!

Pe când fetițele de până la 10 ani încă se joacă cu păpușile, ni se pare ceva împotriva naturii să aflăm că ele pot nu doar concepe ci și să ducă la termen o sarcină. Desigur că în multe cazuri este vorba despre abuzuri sexuale sau despre obiceiurile unor națiuni de a căsători fetele de copii.

Iată care este topul celor mai tinere mame care au născut înainte de 10 ani (cazuri cunoscute):

1. Mamă la 5 ani și 7 luni
Lina Marcela Medina de Jurado este considerată cea mai tânără mamă din lume. S-a născut în Peru într-o familie cu 9 copii. Părinții ei au dus-o la un spital din Pisco la vârsta de cinci ani, din cauza creșterii dimensiunii abdominale. Medicii au crezut inițial că are o tumoare, dar apoi au stabilit că se află în a șaptea lună de sarcină. Dr. Gerardo Lozada a dus-o la Lima pentru ca alți specialiști să confirme că era însărcinată.
Pe 14 mai 1939 Lina naşte un copil sănătos, Gerardo. Nu se cunosc exact circumstanțele prin care a rămas însărcinată, s-a bănuit un abuz din partea tatălui dar nu au existat suficiente probe.

2. Liza, mamă la 6 ani
Yelizaveta Pantueva (Liza) din Ukraina (pe atunci parte din URSS), avea 5 ani când bunicul ei matern, în vârstă de 70 de ani, a violat-o și a lăsat-o însărcinată. A împlinit 6 ani cu câteva zile înainte de a naște. Părinții ei nu au fost de acord ca obstetricienii să-i facă o operație de cezariană, fiind considerată periculoasă la acea vreme. Ea a născut la Kharkiv, în 19 august 1934, cu ajutorul forcepsului și a retractorilor. Fetița de 3 kg și 52 cm a murit în timpul travaliului din cauza unei rupturi placentare timpurii.

Citește și:   Copiii pot învăța autocontrolul chiar în primii 3 ani de viață

3. Fetiță de 6 ani și 7 luni din India
În arhivele Spitalului Victoria Zanada din Delhi, India, figurează o naștere neobișnuită în 7 iunie 1932: o fetiță de numai 6 ani și 7 luni a ajuns la spital cu dureri abdominale, care s-au dovedit a fi durerile travaliului. Cunoscută doar cu inițiala numelui său, „H.” a născut prematur prin cezariană o fetiță care cântărea 1,90 kg. La fel, tatăl nu este cunoscut.

4. Mame de 8 ani din Nigeria
Mum-Zi a făcut parte din haremului unui șef de trib Akkiri, de pe insula Calabar. Ea a născut la 8 ani și 4 luni o fetiță în anul 1884. Fiica ei a născut și ea extrem de devreme (8 ani și 8 luni), făcând-o pe mama-Zi bunică la doar 17 ani.

5. Hsi cea mai tânără mamă din China
Pe 8 ianuarie 1919 o fetiță de 8 ani din China a născut un băiețel sănătos. Tatăl a fost tot un copil, de 9 ani. Ei sunt cei mai tineri părinți înregistrați, ambii cu vârste tinere. Proveneau din familii de fermieri din Amoy, Fukien.

6. Mamă de 8 ani din Columbia
Griseldina Acuña din San Zenón, Departamentul Magdalena, din Columbia, a născut pe 13 septembrie 1936 un băiat cu o greutate de 5kg. Fata avea la naștere 8 ani și 2 luni și  a fost victima abuzului sexual din partea unui prieten al familiei.

7. Hilda Trujillo din Peru
Pe 2 decembrie 1957, Hilda Trujillo a născut o fată pe nume María del Rosario, de 2,7 kg, la un spital din Lima. Spre deosebire de ceea ce s-a scris în ziarul Time pe 16 decembrie 1957 și multe alte surse, ea nu avea 9 ani, ci mai degrabă era cu un an mai tânără. Violatorul era un văr în vârstă de 22 de ani, care locuise în reședința familiei sale. Ulterior a fost arestat.

Citește și:   Baia bebelușului

8. Zulma din Mexic, mamă la 8 ani
Pe 12 ianuarie 1993 s-a înregistrat o altă fetiță care s-a prezentat la o clinică cu o sarcină timpurie. Zulma Guadalupe Morales, de numai 8 ani. Ea a născut prin cezariană un băiat cu o greutate de 3,19 kg la un spital din Guadalajara, Jalisco.  Se pare că unchiul ei a violat-o.

9. Wanwisa Janmuk din Tailanda 
Wanwisa Janmuk a fost căsătorită de familia ei la doar 8 ani. Pe 26 februarie 2001, când avea 9 ani, a născut o fetiță  la un spital din Phetchabun. Tatăl copilului avea atunci 27 de ani.

10. Zeina din Senegal
O fată orfană „Zeina” dintr-un cartier din Dakar, Senegal, era crescută de bunica ei. Bunica avea pe cineva în gazdă. Unchiul chiriașului, în vârstă de aproape 60 de ani, a violat-o pe fata orfană. Observând absența menstruațiilor și creșterea în greutate, bunica și mătușa ei au luat cunoștință de sarcina ei în iunie 2010, când sarcina era deja de 5 luni. Zeina a născut o fetiță prin cezariană la Spitalul Grand Yoff, pe 1 octombrie 2010. Copilul a fost lăsat într-un orfelinat.

Lasa un comentariu