Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Serena Williams despre maternitate

Serena Williams despre maternitate

Este cunoscută ca fiind una dintre cele mai mari jucătoare de tenis din lume. S-a căsătorit cu antreprenorul Reddit Alexis Ohanian, în New Orleans, într-o ceremonie plină de fast, la care au participat o serie de celebrități, inclusiv Beyoncé și Kim Kardashian. De curând au avut primul lor copil, o fetiță pe care au numit-o Alexis Jr.

Starul postează multe instantanee materne pe Instagram și au ajuns împreună chiar și pe coperta revistei Vogue. Este foarte deschisă vorbind publicului despre problemele ei la naștere și despre noua experiență ca mamă.


Fiind însărcinată la 36 de ani, Serena a declarat presei luna trecută că a avut o sarcină ușoară, dar a trebuit să treacă printr-o cezariană de urgență datorită frecvenței cardiace scăzute la fetiță, în timpul contracțiilor. A doua zi, a simțit că nu poate respira și a presupus că avea o embolie pulmonară, din cauza istoricului ei cu cheaguri de sânge. I-au făcut o tomografie și într-adevăr i-au fost găsite câteva cheaguri mici în plămâni.

Următoarele 6 zile au fost și mai critice. Operația lui Williams i sa deschis și doctorii au descoperit un hematom mare in abdomen. Când s-a întors în sfârșit acasă după mai multe intervenții chirurgicale, nu a putut să se dea jos din pat timp de șase săptămâni.

Citește și:   Bebelușii născuți la 21 de săptămâni care au supraviețuit!

M-am bucurat să schimb eu scutecele fetiței, dar, pe lângă ceea ce a trebuit să îndure, sentimentul că nu poate ajuta, a fost foarte dificil pentru ea”, a declarat soțul ei.

Serena nu ascunde emoțiile și greutățile noii posturi de mamă:

„Câteodată, mă simt de genul: Doamne, nu pot face asta. Nimeni nu vorbește despre momentele de jos ale maternității – presiunea pe care o simți, uluirea incredibilă de fiecare dată când auzi plânsul copilului. Am izbucnit în plâns nu știu de câte ori. Mă enervam că am plâns, apoi mă întristam că m-am enervat, ca să sfârșesc simțindu-mă vinovată: De ce mă simt atât de tristă când am un copil frumos? Emoțiile materne sunt nebunești.”

Fiind un star, cu o avere impresionantă, putea să aleagă orice alte soluții pentru îngrijirea și hrănitul fetiței ei, dar Serena a fost conștientă de importanța alimentării la sân a copiilor. Ea recunoaște că și-a luat acest timp pentru a o alăpta și a avea grijă personal, punându-și deocamdată cariera pe locul doi..

„Hei, mămicilor, întreabă ea pe Twitter? Voi cât timp ați alăptat? Este ciudat că mă emoționez doar când mă gândesc că va veni timpul să mă opresc.”

Campioană olimpică de 4 ori, Serena Williams vrea să exceleze și ca mamă și afirmă : ”N-o să mă despart nici o zi de ea până împlinește 18 ani.”