*/ ?>

Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Protejează-ți bebelușul de țânțari

Protejează-ți bebelușul de țânțari

Cum vara a sosit și umezeala din multe zone atrage tone de țânțari, bebelușii pot fi ușor afectați. O plimbare în parc în căruț, ori o fereastră lăsată deschisă pentru aerisire poate să-i transforme în ținte vii pentru insectele enervante. În afară de neajunsurile cauzate de mâncărimi, țânțarii pot transmite și boli grave așa că cel mai sigur este să-i protejezi.

Dacă la adulți poți folosi o gamă largă de sprayuri, pastile și creme, la cei mici, mai ales sub un an, lucrurile stau diferit.

Iată câteva idei utile pentru a-și proteja bebelușul de țânțari:

  1. Folosește plase de țânțari – la geamuri, uși, la cărucior dacă ieși cu el seara când apar mai mulți țânțari, la pătuțul copilului.
  2. Îmbracă-l cu haine lungi – deși este cald, e bine ca la ieșirea în aer liber să alegi pentru cel mic hăinuțe cu mâneci lungi, pantaloni lungi, șosete. Poți folosi pânză, materiale naturale, răcoroase dar nu de culori închise sau cu imprimeuri florale, pentru că acestea pot atrage mai mult insectele.
  3. Caută alternative naturiste care să țină țânțarii departe–  există plasturi, brățări, uleiuri esențiale pentru bebeluși și alte produse naturiste care nu au în compoziția for chimicale. Citiți etichetele înainte de a cumpăra, pentru a vedea dacă se pot folosi pentru copii așa mici.
  4. Folosiți șervețele și alte produse care sunt speciale pentru bebeluși – chiar dacă e prevăzut pe etichetă că se pot folosi și la cei mici, trebuie să verificați să nu conțină substanțe care pot dăuna bebelușului. Cea mai cunoscuta este Diethyltoluamidum (DEET) și este inclusă în majoritatea produselor din comerț. Este un ingredient chimic periculos, nerecomandat copiilor, chiar și în cantități mici. Folosirea regulată a unui astfel de produs poate duce la reacții adverse precum: dureri de cap, oboseală, dureri musculare și articulare, dificultate în respirație și în cazuri grave poate provoca deteriorarea sistemului nervos central.  De asemenea, atenție, nu toate cremele și sprayurile anti-țanțari pentru copii se pot folosi la bebeluși! Trebuie să verificați etichetele să fie inscripționate cu 0+.
  5. Poți utiliza în camera celui mic, în apropierea pătuțului aparatul de țânțari cu raze UV, pe sistem de “prăjire insecte” – este oarecum util (poziționează-l astfel încât să ajungă insectele în raza lui de acțiune, pentru a le putea anihila) și specialiștii spun că nu este nociv.