Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

La cât timp după naștere pot să reîncep relațiile sexuale?

La cât timp după naștere pot să reîncep relațiile sexuale?

Când este timpul potrivit?

Trebuie să așteptați până când sângerările de după naștere se opresc, ceea ce ar trebui să se întâmple la aproximativ 4-5 săptămâni după nașterea bebelușului. Acestea au loc deoarece rana rămasă pe uter la desprinderea placentei are nevoie de timp să se vindece. Dacă faceți sex înainte ca sângerarea să se fi oprit, este posibil să dezvolți o infecție. Dacă ai născut prin cezariană, specialiștii recomandă o perioadă mai mare de pauză, până la 6-7 săptămâni pentru că nu doar uterul trebuie să se refacă ci și musculatura secționată și locul operației.

Unele femei mărturisesc că au avut dureri la reluarea contactelor sexuale. Medicii au și o explicație științifică pentru eventualele probleme în reluarea sexului la femei: nivelul estrogenului scade imediat după naștere și rămâne scăzut în timp ce alăptează. „Atunci când o femeie alăptează, mai ales la început, scăderea estrogenului combinată cu nivelurile ridicate de prolactină și oxitocină poate imita menopauza în primele două până la trei luni”, spune dr. Booth. Aceste simpltome pot produce transpirații nocturne, bufeuri, uscăciuni vaginale și, adesea, dureri.

Sugestii de la mamele care au trecut prin așa ceva, pentru un nou start: un pahar de vin, câteva lumânări romantice și o mulțime de gel lubrifiant.

Citește și:   ”Nu călca pe mătură că faci numai fete!”

Când o să mă simt pregătită?

Fiecare este diferit. Nu există nici o recomandare, nici o regulă anume pentru proaspetele mămici. Unele probleme ca o naștere grea, cu complicații, depresia post-partum, un făt născut prematur sau alte afecțiuni, pot afecta emoțional mama sau ambii soți. Atunci va fi poate nevoie de un timp de calmare. Cel mai important lucru este să așteptați până când sunteți amândoi gata fizic și emoțional.

Studiile arată că un număr mic de cupluri încep să facă sex în prima lună după naștere, dar aproximativ jumătate așteaptă până la cel puțin șase săptămâni. La trei luni, majoritatea cuplurilor au relații sexuale constante, iar 5% dintre cupluri preferă să aștepte până după șase luni.

Va trebui să luați în considerare contracepția atunci când începeți să faceți din nou sex. Chiar dacă alăptezi și nu ai încă ciclu, poți rămâne gravidă.

Dacă nu sunteți încă gata să faceți sex, continuați să vă sărutați, să atingeți și să vă apropiați unul de celălalt. Este important pentru cuplu, pentru unitate, pentru reconstruirea familiei în formula nouă. Încercați să faceți acest lucru, chiar dacă vi se pare că cere foarte mult efort acum, când sunteți obosiți și preocupați de noul copil. Revenirea la sex se va simți astfel mai puțin descurajantă și mai mult ca o progresie naturală.

Lasa un comentariu