Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Moduri de a combate anxietatea în timpul sarcinii

Moduri de a combate anxietatea în timpul sarcinii

În timp ce sarcina este un moment foarte fericit pentru cuplurile în expectativă, poate fi și un moment de stres și anxietate. Te gândești la toate pregătirile pe care trebuie să le faci înainte de naștere, îți faci griji la orice nou simptom (mai ales la prima sarcină).  În cazul oricărei sarcini, gravidele se pot simți neliniștite cu privire la micile ființe care cresc în interiorul lor. Te întrebi dacă orice atingi, faci sau crezi poate afecta copilul nenăscut. Iar dacă ai o sarcină cu risc sau ai mai pierdut sarcini înainte, atunci temerile sunt mult mai mari.

Încercați să vă ușurați anxietatea cu următoarele sfaturi:

Nu folosi sarcina ca pe o barieră
Îți faci griji pentru toate lucrurile rele care ți se pot întâmpla ție sau copilului tău în timpul sarcinii. Înțeleg complet. Totuși, acest lucru nu ar trebui să te limiteze să faci lucruri care te fac fericită. Întrebă medicul dacă poți ieși să alergi sau să mergi în drumeții de exemplu. Bebelușii s-au născut de mii de ani. Ai încredere în corpul tău, în instinctul tău și în sfaturile personalului medical.

Citește și:   Ecografiile de sarcină- câte să faci și ce rol au

Concentrează-te asupra lucrurilor pozitive
Reamintește-ți tot binele din viața ta și binecuvântarea pe care urmează să o primești. Nu există nici o limită la fericire, așa că gândește-te la toate aspectele pozitive din viața ta nu doar la ce nu ar putea merge. Evită conflictele cu partenerul.

Încearcă să rămâi sănătoasă
Aceasta înseamnă o alimentație echilibrată (pune frâu poftelor nesănătoase). Evită fumatul sau băutura. Fă vizite prenatale regulate și ia vitaminele zilnice prescrise. Și, bineînțeles fă exerciții fizice. Dacă este posibil, încearcă să dormi cât poți de mult. Dezechilibrele de nutrienți din organism pot aduce cu ele și stări psihice proeste, asta pe lângă ravagiile hormonale normale în sarcină.

Rugăciune sau meditație
Găsește un loc liniștit și relaxant. Te poate ajuta o melodie calmă pusă în surdină. Te poți ruga așa cum știi sau citi o rugăciune ori un pasaj din Psalmii lui David. Dacă nu ești o persoană religioasă, poți practica meditația sau să te înscrii la un curs de Yoga pre-natală.

Acceptă că unele lucruri sunt în afara controlului tău
Mamele pot face tot posibilul să controleze totul, dar anumite situații sunt inevitabile. Fă ce îți stă în putință și evită să te învinovățești pentru orice.

Lasa un comentariu