Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

A rămas însărcinată deși purta deja în pântece un copil

A rămas însărcinată deși purta deja în pântece un copil

Acest lucru sună ca în filmele științifico-fantastice dar de fapt este o posibilitate, mai multe cazuri au dovedit-o: unele femei pot rămâne însărcinate chiar dacă au deja o sarcină în derulare. În acest mod o mamă poate purta feți cu vârste gestaționale diferite și chiar da naștere în date diferite.

În mod obișnuit, pe perioada unei sarcini ovarele nu mai eliberează ovule, primind un semnal de la hormonii materni că trebuie să se pregătească pentru creșterea unui bebeluș în pântece. Iar când ovului este fecundat, un dop gelatinos de mucus se formează blocând cervixul femeiii și împiedicând sperma să mai pătrundă în uter și deci fecundarea altor ovule.

Dar sunt și cazuri, extrem de rare, când ovulația nu se oprește pe timpul sarcinii și atunci apare o nouă fecundare și un nou făt pe lângă cel existent. Acest proces este numit medical superfetație. Al doilea bebeluș se poate dezvolta și naște perfect sănătos alături de celălalt. Evidențele medicale vorbesc de peste 10 cazuri confirmate de acest tip în lume.

Unul dintre acestea este cel al lui Kate Hill și al soțului ei din Australia, care nu aveau copii deși trecuseră de 7 ani de la căsătorie. Ei au apelat la diverse teste și tratamente, dorindu-și mult să devină părinți. Soția suferind de ovare polichistice, li s-a spus că ovulația nu are loc normal și că șansele de a concepe un copil sunt foarte mici. După mai multe tratamente de stimulare hormonală, visul lor s-a împlinit, femeia a rămas însărcinată. Testele au confirmat existența unei sarcini cu un făt unic.

Citește și:   Poziții corecte ale bebelușilor în marsupiu

Pentru că după câteva săptămâni a avut o ușoară sângerare, a mers să verifice starea sarcinii. Medicii le-au dat o veste care i-a lăsat stupefiați: ecografia a arătat încă o sarcină, într-un sac omniotic separat, fătul fiind conceput la distanță de aproximativ 10 zile. Anomalia este atât de rară, încât ginecologul lui Kate a fost nevoit să o caute pe Google, iar ulterior femeia a aflat că în lume există foarte puține astfel de cazuri înregistrate.

Kate a născut prin cezariană două fetițe, în aceeași zi. Ele nu sunt totuși gemene, au avut greutate, mărime și chiar grupe de sânge diferite. Cazul este considerat un miracol medical dar mai există și altele.

Lasa un comentariu