Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Copii născuți vara- mai puternici și mai deștepți

Copii născuți vara- mai puternici și mai deștepți

Universitatea din Cambridge a realizat un studiu în 2015 ca să vadă dacă este vreo legătură între anotimpul când sunt născuți copii și starea lor de sănătate, ori caracteristicile ca și adult de mai târziu.

Acest studiul a fost realizat pe un eşantion de aproximativ o jumătate de milion de persoane din Marea Britanie. Deși ei nu își explică ce anume a dus la rezultatele găsite, recunosc că există o legătură clară între perioada nașterii și dezvoltarea ulterioară a copiilor.

Studiul a dezvăluit niște lucruri interesante despre copiii născuți vara:

  • Bebeluşii care se nasc în lunile iunie, iulie sau august au o greutate mai mare la naştere şi sunt mai înalţi la maturitate.
  • Fetele născute vara însă, îşi încep pubertatea mai târziu, dar ei spun că nu este un motiv de îngrijorare ci un semn al unei vieţi mai sănătoase când devin adulte.
  • Potrivit aceluiași studiu, copiii născuţi vara şi toamna sunt mai deștepți și au şanse mai mari să-şi continue studiile și după vârsta de 16 ani. Acest aspect este confirmat și de un studiu desfășurat de Centrul Medical al Universității Columbia, care spun că ar fi valabil mai ales la fete.
Citește și:   Regresul copiilor- de ce se întâmplă?

O altă instituție, tot din Marea Britanie, Universitatea Bristol, a studiat un grup de 7.000 de copii născuți în anii ’90, deci acum adulți. Oamenii de știintă, au ajuns la concluzia că avantajele copiilor născuți vara sau toamna s-ar datora expunerii la soare a mămicilor în perioada sarcinii, absorbind astfel mai multă vitamina D, deosebit de utilă pentru creșterea și dezvoltarea armonioasă a celor mici.

În categoria de vârstă de până la 10 ani, copiii născuți vara s-au dovedit a fi cu jumătate de centimetru mai înalți decât ceilalți născuți în alte perioade, și aveau aproape 13 cm de masa osoasă în plus.

Despre oasele mari se știe că sunt mai puternice și mai puțin expuse fracturilor, inclusiv celor cauzate de osteoporoză, la bătrânețe”, explică cercetatorii implicați în acest studiu.

Colegiul European de Neuropsihofarmacologie a observat în cercetările lor la copii veniți pe lume vara că ar avea o gândire mai pozitivă decât alții născuți în alte anotimpuri.

Există și dezavantaje să fii năsut vara?

Ca și dezavantaje, conform aceluiași studiu realizat de Colegiul European de Neuropsihofarmacologie, copii născuți vara suferă de schimbări de dispoziție mai dese, deci ar fi mai predispuși schimbărilor de dispoziție decât alții. Asta nu înneamnă neapărat că vor dezvolta boli emoționale sau psihice când vor fi mari, dar sunt în general ursuzi și irascibili dimineața.

Citește și:   Întârzierea dezvoltării limbajului la copii - cauze posibile

Tot acest studiu afirmă că au observat dezvoltarea unor probleme de învățare la băieții născuți vara, 70% dintre ei având dislexie.
Studiind alte aspecte medicale, acești cercetători spun că persoanele născute vara sunt mai predispuse la afecțiuni grave ca și diabetul sau boli de inimă.

Important!

Totuși majoritatea specialiștilor recunosc că, pe lângă perioada nașerii, sunt foarte importante alimentația, educația și stilul de viață, care poate crește șansele oricui, nu doar a celor născuți vara.

Lasa un comentariu