Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

5 motive pentru care sarcina vara este mai avantajoasă

5 motive pentru care sarcina vara este mai avantajoasă

Unele persoane consideră că a purta o sarcina în lunile de vară este mai riscant, în principal datorită caniculei sau a greutății de a călători în locurile de vacanță.

Totuși, dincolo de neajunsuri, există și multe beneficii:

  1. Vara te poți bucura de multe fructe și legume proaspete- alimentația sănătoasă este esențială atât pentru mamă cât și pentru fătul în dezvoltare. Vara acestea se găsesc din plin și mai ales multe locale, proaspete, așa că bucură-te de cât mai multe.
  2. Nu vei duce lipsă de vitamina D – chiar dacă nu vei petrece perioade lungi pe plajă, sau nu vei umbla cu haine foarte decoltate, vara este o oportunitate uriașă să te poți plimba în aer liber și să absorbi o cantitate mai mare de vitamina D de la soare decat în alte anotimpuri. În sarcină, deficitul de vitamina D  este asociat cu un risc crescut de apariție a unor reacții adverse materne precum preeclampsia, diabetul gestaţional sau poate să se ajungă la probleme la naștere și e necesară operaţia de cezariană. Hipovitaminoza D în timpul sarcinii poate înseamna pentru făt tulburări de osificare de tip craniotabes şi alte modificări caracteristice rahitismului congenital.
  3. Vei putea purta haine lejere- pe lângă greutatea sarcinii, iarna trebuie să porți și mai multe starturi de haine groase care te vor incomoda la mișcare dar vor și adăuga la presiunea pe coloană, rezultând dureri lombare și musculare frecvente. În plus, trebuie să îți suplimentezi serios garderoba cu haine de gravide, care vor deveni inutile după naștere. Vara este diferit, poți purta câteva rochii subțiri, comode, din materiale naturale, care se pot spăla și usca ușor și care vor adăposti simplu noile tale forme.
  4. Nu trebuie să te apleci ca să te încalți- în al 3lea trimestru, orice activitate obișnuită până atunci, devine dificil de realizat, uneori chiar imposibilă. Îmi amintesc că nu am mai putut purta deloc pantofii mei șic cu șireturi și din cauza picioareleor umflate dar și pentru că… nu mai ajungeam să mă închei. Vara ești avantajată: bagi piciorul în niște papuci ușori și ești gata de drum.
  5. Te poți bucura de exerciții diverse- vara poți face mai multe plimbări în aer liber, în parc, în diverse locuri în concedii. Mișcarea este foarte benefică gravidelor și va ușura durerile de spate și nașterea. La fel, pe timp de vară poți merge la bazin sau la mare, înotul fiind iarăși recomandat în sarcină. Desigur, trebuie să te protejezi din plin cu creme de plajă, să te hidratezi corespunzător și să nu exagerezi cu statul în soare.

Lasa un comentariu