Beneficiile șahului pentru copilul tău

0

Zicala antică ”minte sănătoasă în corp sănătos” este foarte utilă atunci când alegi un sport pentru copilul tău. Ambele contribuie mult la modelarea viitorului său. Chiar dacă cineva face constant exerciții fizice, tot poate avea, în cele din urmă, probleme cum ar fi uitarea, pierderea concentrarii sau o mulțime de tulburări mintale grave, de exemplu Alzheimer sau demență.

Jocurile de strategie precum Șahul, Scrabble ajută foarte mult la dezvoltarea creierului deoarece implică diferite zone și stimulează mai multe abilități. De aceea sunt considerate sporturi, antrenamente pentru minte. Angajarea în aceste jocuri este foarte benefică, dacă vrei să crești un copil inteligent și sănătos în întregime.

Menționăm mai jos câteva dintre cele mai importante beneficii pe care copiii le pot avea practicand șahul în mod regulat :

  • Când un copil joacă șah în mod regulat, chiar din primii ani ai copilăriei, se va produce îmbunătățirea capacitatății de învățare, dezvoltarea gândirii analitice și decizionale a copilului.
  • Șahul face ca micuțul tău să învețe cum să abordeze strategic atât aspectele jocului, cât și ale vieții. În plus, un copil poate învăța importanța previzibilității și a planificării.
  • Jocul de șah îi va face să înțeleagă importanța disciplinei în viață.
  • Șahul contribuie la îmbunătățirea încrederii în sine a copilului, ceea ce este extrem de important pentru creșterea și dezvoltarea lui
  • În jocul de șah, un copil învață să facă analiza detaliată, cercetarea și evaluarea situației, înainte de a lua o decizie. Un astfel de exercițiu educă gândirea organizată și clară a copilului. Capacitatea de analiză și dexteritatea mentală sunt necesare pentru rezolvarea problemelor, analiza consecințelor și formularea unor tactici viitoare.
  • Copiii care joacă șah de la o vârstă fragedă prezintă abilități extraordinare de memorie.
  • Șahul ajută, de asemenea, la îmbunătățirea concentrării și performanțelor lor academice

În concluzie, jocul de șah este esențial pentru transformarea unui copil într-o ființă umană responsabilă, disciplinată și înțeleaptă.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?