Idei pentru camere cu 2 copii

0

Când ai mai mulți copii, schimbările vin pe mai multe planuri. Inclusiv trebuie să te gândești cum să rearanjezi eficient camera, dacă nu ai camere separate pentru toți.

Cât sunt încă bebeluși, atunci e puțin mai simplu. Pui două pătuțuri, câteva dulapuri, și nu mai ai probleme până pe la 2 ani. Se poate folosi și un pătuț mai mare cu o despărțitură pe mijloc, la fel ca în imaginile de mai jos:

Dar de obicei unul dintre copii este mai mare și atunci ne putem gândi la un pat și un pătuț. O soluție pentru spații mici, ar fi folosirea unui pat suprapus, iar în partea de jos se amenajează un gărduț temporar, până ce prâslea mai crește. Apoi gratiile pot fi scoase și patul folosit în continuare. Sau se poate pune jos un pătuț și în spațiul rămas să se amenajeze o măsuță de schimbat copilul, un dulap sau o băncuță pe care să stați când îl alăptați etc:

Când avem copii care au crescut deja, lucrurile se schimbă. Paturile suprapuse sunt iarăși ideale pentru a economisi spațiul. Dar dacă vă sperie ideea de a vedea camera copiilor ca pe o cazarmă de armată, puteți fi creativi, îmbinând utilul cu plăcutul. Se pot crea scârițe speciale, care pot ascunde sub ele rafturi pentru jucării ori dulapuri, sau se pot face la comandă adevărate scene de poveste sau locuri în care se pot juca ori studia cu plăcere. Depinde mult și de vârsta, sexul și preferințele, pasiunile copiilor. Iată numai câteva idei:
  

Citește și:   Ce poţi să îl înveţi pe copil începând de astăzi

În camerele mai mari, se pot pune și două paturi.

Unor copii nu le place însă să aibă paturi și dulapuri la fel sau își doresc puțină intimitate, chiar dacă trebuie să împartă camera cu frații sau surorile lor. Draperii colorate, un mic perete sau raft de cărți poate împărți camera fără să ocupe mult spațiu. Și fiecare copil își poate amenaja partea lui așa cum dorește:
   


Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?