Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Efectul Pinocchio: cum te dă de gol nasul atunci când minți

Efectul Pinocchio: cum te dă de gol nasul atunci când minți

Cu toţii cunoaştem povestea celebrei păpuşi din lemn al cărei nas creştea de fiecare dată când spunea o minciună. De fapt, povestea lui Pinocchio nu este departe de realitate. Cercetătorii au descoperit ceea ce acum poartă numele de Efectul Pinocchio – de fiecare dată când spunem o minciună, nasul nostru nu creşte în lungime, dar se încălzeşte în exces.

Folosind camere termografice, cercetătorii au constatat că atunci când nu suntem oneşti temperatura muşchilor din jurul nasului şi ochilor se înfierbântă, în timp ce restul fetei se răceşte brusc.

De ce se întâmplă acest lucru?

Atunci când minţim în legătură cu ceea ce simţim, un element din creier numit cortex insular este activat. Parte a sistemului de recompense al creierului, cortexul insular este activat atunci când experimentăm sentimente reale, spun cercetătorii.

Cortexul insular se presupune că controlează atât emoţiile cât şi temperatura corpului şi cercetătorii au descoperit o corelaţie între acesta şi creşterea temperaturii. De asemenea, aceştia au mai descoperit că în situaţiile tensionate prin care o persoană trece, temperatura facială creşte.

Corelarea puternică dintre activitatea insulei şi creşterea temperaturii este următoarea: cu cât mai activă este insula, deci cu cât mai puternic este sentimentul, cu atât mai mult scade temperatura, şi vice versa, afirmă cercetătorii spanioli care au descoperit Efectul Pinocchio.

Citește și:   Cum o faci pe fiica ta să aibă încredere în ea

Aşadar, cu prima ocazie în care îl suspectezi pe copilul tău că nu este foarte sincer, vezi dacă nu cumva nasul lui este excesiv de cald, pentru a evita o mulţime de întrebări şi momente neplăcute în care încerci să realizezi dacă îţi ascunde sau nu ceva.

Lasa un comentariu