Cum să improvizezi un tobogan cu apă în grădină

0

Vara este anotimpul jocurilor în apă și de apă. Copiilor le place să se răcorească și să se bălăcească. Dacă însă nu ai timp să mergi la bazin sau la parcuri de distracție cu ei, află că un tobogan cu apă poate fi improvizat oriunde, chiar și la tine în curte.

În principiu se face pe un teren înclinat, deal, pantă etc. La dimensiuni mai mici se poate crea o panta și în grădină, artificial cu câteva brațuri de iarbă cosită, câteva scânduri etc.

Locul trebuie curățat mai întâi de buruieni, pietre. Este bine să fie iarbă, este mai moale dar se poate face si pe o panta de nisip.

Ai nevoie doar de:

  • o bucată lungă de plastic (nylon/ polietilenă)
  • baghete lungi din spumă pentru piscine
  • două bucăți de sfoară de lungimea plasticului
  • scoch sau bandă de lipit
  • un furtun pe care să îl conectezi la robinet
  • săpun lichid / gel de duș

Instrucțiuni

Mai întâi desfă și întinde plasticul pe suprafața înclinată.

Așează baghetele din spumă pe ambele margini, una lângă alta, deasupra nylonului, împreună cu câte o sfoară. Este bine ca sfoara să fie cu 1m mai lungă decât latura plasticului, pentru a fi ancorată la capete.

Citește și:   Impactul modelelor vizuale asupra conduitei copilului

Rulează marginile nylonului și lipește-le peste baghete, de o parte, apoi și la cealaltă.

În partea de jos poți pune două – trei baghete, astfel încât să fie mai înalt și să oprească alunecarea. De asemenea poți pune la capăt o mică puscină gonflabilă sau săpa o groapă acoperită cu nylon în care să fie apă.

Întinde bine frânghiile și ancorează-le capetele cu niște cârlige de cort sau sârme curbate la un capăt, dar să fie total în pământ pentru a nu produce accidentări.

Dă drumul la apă sus cu furtunul (poate fi folosit și un accesoriu de stropit atașat la furtun- sprinkler) și presară puțin săpun lichid sau gel de duș pentru a ușura alunecarea.

Ca și variantă, poți săpa un șanț și pune în el plasticul.

În lipsa baghetelor din spumă poți face un șir din sticle goale de plastic prin care se trece o sârmă, se pot folosi baloți de paie, cauciucuri etc.

Sunt și persoane care nu pun nimic pe margini dar în acest caz riscul de a ieși de pe tobogan este mai mare, la fel se va risipi mai multă apă. Puteți compensa asta folosind o bucată de nylon mai lată.

Citește și:   In ce tip de familie ma incadrez?

Toboganul e gata! Va fi o distracție și pentru cei mici dar și pentru cei mai mari.


Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?