Cum să folosești tricourile vechi

0

Copiii cresc repede, hainele le rămân mici, se deteriorează ori nu le mai plac. Așa că mereu avem prin casă sacoșe pline cu lucruri pe care le putem dărui, arunca sau… găsi o nouă întrebuințare.

De exemplu, tricourile vechi sunt foarte ușor de reciclat și puteți crea din ele covorașe simpatice pentru baie, pentru pus la ușă sau pentru camera copiilor. Se confecționează atât de simplu încât puteți implica chiar și copiii, realizând cu ei o activitate frumoasă de weekend.

Idei de confecționare:

Există mai multe moduri de a le confecționa și o să vă explic câteva. În majoritatea cazurilor tricourile se taie întâi în fâșii cât mai lungi. La nevoie fâșiile se pot coase la capete dacă se doresc mai lungi sau ghem.

Covoraș creat pe un suport
Poți face un suport dintro ramă veche de tablou, dintr-o ramă confecționată din lemn, dintr-un cerc al copiilor etc. Pe acest suport se prinde ață mai groasă la distanțe egale sau se pot pune chiar fâșii de tricou, în acest caz covorașul ieșind mai gros.

În direcție opusă se începe țeserea cu fâșiile de tricou până se umple tot spațiul sau până terminăm materielul. Apoi ațete se taie și se leagă la capete sau se coase sau croșetează capetele ca să nu se destrame.

Croșetat– dacă știi să croșetezi, poți fososi și această metodă pentru a pune împreună fâșiile de tricouri în covorașe rotunde, dreptunghiulare, etc. Ai însă nevoie de o croșetă de dimensiuni mari. Se poate și împleti cu andrele dar sunt mai greu de mânuit. Dacă fâșiile sunt tăiate mai subțiri și cunoașteți mai multe modele de croșetat, pot ieși adevărate capodopere.
 

Citește și:   Activităţi care îi dezvoltă abilităţile de lider

Covoraș prins pe plasă – cumpără o bucată de plasă de plastic cu găuri mai mari și începe să legi pe ea deasupra, cu nod, bucăți de tricou de aceeași mărime. Se poate folosi și o croșetă pentru a trage bucățile prin găuri.
 

Covoraș împletit și cusut – în acest caz se împletesc fâșiile în 3, se cos la capete una de alta și apoi se cos între ele creând covoare rotunde, dreptunghiulare etc.


Lasă un comentariu