Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum pot supraveghea părinții activitatea de la școală a copiilor

Cum pot supraveghea părinții activitatea de la școală a copiilor

Părinții au responsabilitatea să fie mereu la curent cu tot ce se întâmplă în viața de elev a copilului. În ciuda programului încărcat pe care aproape toți părinții îl au,  supravegherea constantă a activităților de la școală ar trebui să fie în topul principalelor preocupări. Pentru a face din educația copilului o prioritate, folosiți următoarele metode:

  • Mergeti la școală și implicați-vă în anumite activități care se organizează. Sigur, nu veți putea lua parte la toate, însă anumite responsabilități, din când în când, vă ajută să fiți mai aproape de ceea ce face copilul vostru la școală.
  • Mergeți la școală și stați de vorbă cu cadrele didactice care intră în contact cu copilul. Încercați să țineți legătură cu aceștia și prin alte metode (telefon, email, etc) și întrebați totdeauna dacă este ceva ce ar trebui să știți.
  • Arătați-le copiilor că sunteți interesați de ceea ce s-a întâmplat la școală. Acesta ar trebui să fie un obicei zilnic.
  • Verificați în fiecare zi ghiozdanul copiilor. Este important să vedeți dacă există observații pe anumite teme de la profesori sau dacă cel mic și-a făcut temele conform cerințelor.
  • Temele trebuie să se transforme într-o rutină pentru că un program regulat îi ajută pe copii să își dezvolte creierul.
  • Organizați-vă. Organizarea este fundamentală pentru a dezvolta obiceiuri sănătoase de studiu. Pregătiți o zonă specială în care copilul va sta să învețe sau să își facă temele, unde toate lucrurile de care are nevoie îi sunt la dispoziție și ușor de accesat.
  • Fiți mereu la curent cu notele și calificativele pe care le primește la școală. Atunci când monitorizați educația copilului, notele nu ar trebui să fie o surpriză.
  • Interacționați cu ceilalți părinți pentru că în acest fel puteți fi la curent cu tot ce se întâmplă la școală.

Lasa un comentariu