Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Câte ore trebuie să petreacă un copil la calculator

Câte ore trebuie să petreacă un copil la calculator

Cât timp este recomandat ca un copil să se joace pe calculator? Aceasta este, probabil, una dintre cel mai des întâlnite întrebări şi o problema căreia părinţii din întreaga lume încearcă să îi facă faţă şi să îi găsească o rezolvare. Un răspuns concret este foarte greu de dat, însă există câteva metode prin care îl poţi lasă pe cel mic să se joace pe calculator atât cât să nu îi afecteze sănătatea sau programul de şcoală.

Pentru început, este indicat să faci un calcul pentru a-ţi da seama cât timp se joacă pe calculator şi ce altceva mai face în restul timpului liber pe care îl are. Specialiştii în creşterea şi dezvoltarea copilului le recomandă părinţilor să îi lase pe cei mici în faţă ecranului, indiferent că se uită la televizor ori la filmuleţe pe calculator, navighează pe internet sau joacă jocuri video, între o oră şi cel mult două ore pâe zi.

În acest interval ar trebui să se situeze acea limită ce nu ar trebui încălcată. Dacă cel mic se joacă pe calculator pentru 45 de minute, dacă se uită la desenul animat preferat, apoi îşi face temele şi mai iese să se plimbe şi cu bicicleta atunci nu ai de ce să îţi faci griji. Dar dacă cel mic stă lipit de computer pentru mai multe ore la rând, atunci trebuie neapărat să stabileşti nişte limite. Iată câteva sugestii!

Citește și:   Dependența de tehnologie, un pericol real. Semnele incredibile care o trădează!

Stabileşte de la început oră fixă la care trebuie să încheie jocul. Dacă vrei să se joace doar jumătate de orp, spune-i clar lucrul acesta şi fixează şi o alarmă care să îl anunţe când expiră timpul. Când timpul expiră, nu îi mai permite să prelungească intervalul, nu trebuie să fie nicio excepţie de la regulile iniţiale și nu lăsa loc de lamentări.

Nu ceda la insistențe. Dacă îţi spune că încă nu a terminat jocul oferă-i o soluţie. Fiecare joc poate fi întrerup şi reluat a două zi, aşadar cel mic poate pune “pauză” fără să piardă punctele sau alte avantaje pe care le-a obținut până în acel moment. Ajută-l să găsească această opţiune în cazul în care nu ştie și să oprească jocul la timpul stabilit.

Când timpul de joacă pe calculator expiră, sugerează-i alte activităţi. Îl poţi îndrumă să citească o carte ori să mergeţi împreună să faceţi sport sau să vă plimbaţi în aer liber. Acest gen de acţiuni îi vor face să se gândească tot mai puţin la jocurile video.

Cere-i să îşi facă temele înainte să se joace pe calculator sau să se uite la TV ori pe internet.

Citește și:   Învață-ți copilul aceste tehnici simple anti-răpire

Nu pune calculatorul sau consola video în camera copilului pentru că ar putea fi tentat să se joace, mai ales atunci când nu este supravegheat.

În timp, copilul tău va trebui să înţeleagă că jocurile video sunt doar un mijloc de distracţie şi relaxare, nu o ocupaţie permanentă. Cu cât va avea un program bine organizat şi îşi va împărţi timpul între şcoală, teme şi pauzele de relaxare cu atât nu există niciun risc că jocurile video să se transforme într-o dependenţă pentru copilul tău.

Lasa un comentariu