Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Test de sarcină

Test de sarcină

Un test de sarcină te ajută să afli dacă eşti sau nu însărcinată. Este un instrument simplu de folosit şi fiecare femeie îl poate utiliza acasă, fără să fie nevoie de supravegherea unui medic.

Rezultatul testului, fie care este vorba de un test de sarcină pozitiv sau negativ, este la fel de uşor de interpretat. Orice test de sarcină, pe care este indicat să îl achiziţionezi din farmacii, este însoţit de instrucţiuni de utilizare, inclusiv despre modul în care interpretezi rezultatul după ce faci testul.

Aşadar, înainte de utilizare citeşte prospectul pentru a-l folosi corect şi pentru a te asigura că interpretezi aşa cum trebuie rezultatul.

Ce este testul de sarcină şi cum determină existența unei sarcini

Deşi există atât teste de sarcină de sânge, cât şi de urină, cele mai răspândite sunt cele din urmă. Medical vorbind, un test de sarcină măsoară cantitatea hormonului gonadotropina corionica umană (HCG), care circulă în corpul unei femei în timpul sarcinii. Hormonul HCG poate fi prezent în sânge şi urină în aproximativ 10-14 zile de la concepţie şi rezistă în corp între 8 şi 12 săptămâni de gestaţie.

HCG este produs de celulele care formează placenta şi care furnizează hrana embrionului. Acesta mai este cunoscut şi sub denumirea de „hormonul sarcinii”.

Când se face un test de sarcină

În mod normal, sarcina se poate depista atât în sânge cât şi în urină la 10-14 zile de la concepţie.

Citește și:   Calculator ovulatie si perioada fertila

Hormonul sarcinii îşi dublează valoarea cu fiecare zi ce trece, aşa că, dacă vei face un test de sarcină la 3-4 zile de la întârzierea menstruaţiei vei primi confirmarea exactă.

Pentru a fi cât mai sigură de rezultat, repetă testul după câteva zile şi nu uita că este important să citeşti cu atenţie prospectul testului înainte de utilizare.

Diferenţa între testul de sânge și cel de urină, este că primul dintre ele măsoară valoarea hormonului HCG, în timp ce testul de sarcină pentru urină poate depista dacă acest hormon există sau nu în urină.

Pentru ca rezultatul să aibă mai multă relevanţă, este recomandat ca testul de sarcină să fie făcut la prima oră a dimineţii.

Cum se face un test de sarcină

Înainte de a face un test de sarcină de urină este important să ştii că acurateţea acestuia este de 99%. Este recomandat să îl utilizezi conform prospectului şi acesta să fie în termenul de valabilitate.

În prezent, sunt disponibile mai multe tipuri de teste de sarcină care se utilizează în mod diferit şi tot diferit este şi modul de afişare a rezultatelor.

Testele de sarcină care se pot găsi în farmaciile din România sunt de trei tipuri: tip stilou, tip bandă şi tip casetă.

Citește și:   ”Nu călca pe mătură că faci numai fete!”

Testul tip stilou este uşor de utilizat. Acesta seamănă exact cu un instrument de scris, iar zona de testare trebuie să intre în contact cu urina. În cazul testelor de tip bandă, ai nevoie de un recipient în care vei colecta urina, iar apoi vei introduce partea din bandă în recipient, până la limita specificată pe test.

Testul de tip casetă presupune colectarea urinei într-un recipient şi utilizarea pipetei incluse în cutia testului de sarcină pentru a transfera câteva picături de urină pe zona de testare.

În ceea ce priveşte modalitatea de afişare a rezultatului, unele teste afişează două liniuţe roz atunci când testul este pozitiv şi o liniuţă roz atunci când testul este negativ.

Alte teste afişează liniuţe de alte culori, sau simbolurile “plus” şi “minus” în zona tratată chimic după ce aceasta a intrat în contact cu urina. De asemenea, există chiar şi teste de sarcină digitale care afişează mesajul “eşti însărcinată” sau “nu eşti însărcinată”.

Cât costă un test de sarcină

Preţul unui test de sarcină diferă atât în funcţie de producător, cât şi de performanţele sale şi începe de la 3 lei şi poate ajunge la 25 de lei.

Cel mai uşor de utilizat sunt testele de sarcină sunt de tip stilou, iar acest lucru se reflectă şi în preţ, fiind mai costisitoare faţă de celelalte tipuri de teste.

Lasa un comentariu