Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum îi dezvolți bune obiceiuri legate de igienă

Cum îi dezvolți bune obiceiuri legate de igienă

Să îi formezi copilului bune obiceiuri pentru toată viaţă înseamnă să începi de la o vârstă fragedă. Din păcate, pentru copii igiena nu e neapărat o prioritate. Dar un copil sănătos este un copil care acordă atenţie igienei personale, începând cu regulile de bază. Următoarele sfaturi te pot ajuta să îi dezvolţi începând de acum, bune obiceiuri legate de igienă.

  1. Spălatul pe mâini. Copiii trebuie să ştie că mâinile reprezintă cea mai expusă parte a corpului care intră în contact cu viruşi şi bacterii. Atunci când se joacă, deschide o uşă, merge cu mijloacele de transport şi aşa mai departe îşi foloseşte mâinile. Fă-l pe cel mic să conştientizeze că fiecare activitate îi adaugă pe mâini un strat generos de bacterii.
  2. Folosirea toaletei. În această situaţie copilul trebuie să afle că operaţiunile care ţin de igienă sunt mai multe, atunci când foloseşte toaleta: de la folosirea hârtiei igienice, a săpunului , a apei , până la faptul că trebuie să lase curat în urmă lui, toate sunt importante şi copilul are nevoie de câteva sfaturi pe care apoi să le folosească singur.
  3. Părul şi îmbrăcămintea. Chiar dacă nu e nevoie să îşi spele părul în fiecare zi, acesta trebuie însă periat sau pieptănat cu atenţie, zilnic. Sunt mulţi copii cărora nu le place să fie pieptănaţi, de aceea fiecare părinte trebuie să îşi găsească propriile metode pentru a-l convinge. De exemplu, pot încerca să folosească perii speciale pentru copii cu personaje din desene animate sau să le facă o coafură specială, ori accesorii pentru păr pe care fetiţele n-au cum să le refuze.
  4. Spălatul pe dinţi. Dacă atunci când sunt mici, copiii au nevoie de ajutor pentru a se spăla pe dinţi, odată ce cresc mulţi vor refuza categoric această activitate pe care o consideră plictisitoare, neinteresantă. Spune-i care sunt riscurile la care se expune dacă nu se spală pe dinţi, citeşte-i poveşti care au această temă în prim-plan şi atrage-i atenţia cu periuţe de dinţi speciale pentru copii.
  5. Baie sau duș în fiecare zi. Pentru a-l face să aştepte acest moment al zilei cu nerăbdare, transformă cada de baie într-un adevărat loc de joacă şi de distracţie. Dacă cel mic va avea în apă jucării şi puţină spumă, baia va deveni o reală plăcere pentru el.

Lasa un comentariu