Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cazurile de Covid 19 cresc, cum să-ți protejezi copiii

Cazurile de Covid 19 cresc, cum să-ți protejezi copiii

Cu starea de urgență s-a relaxat în România, multe familii merg deja în concedii cu copii la multe, la mare sau în alte locații. Să nu uităm însă că pandemia nu s-a terminat și că este de datoria noastră să-i protejăm pe cei mici.

Deși la nivel mondial copiii fac forme ușoare de Covid 19, autoritățile și personalul medical atenționează că ei nu sunt imuni la boală și că un procent mare pot ajunge să aibă complicații și nevoie de internare. De asemenea, medicii din Italia și Marea Britanie investighează o posibilă asociere între infecția cu coronavirus și apariția unui număr important de copii mici care au necesitat spitalizare, prezentând simptome specifice bolii Kawasaki.

Un studiu făcut de curând la Londra pe 582 de copii infectați cu noul coronavirus arată date îngrijorătoare:

  • vârsta nu înseamnă protecție, unul dintre pacienții studiați avea doar 3 zile, iar vârsta medie a fost 5 ani
  • 363 (62%) dintre copiii cu Covid19 au avut nevoie de spitalizare, 48 (8%) au ajuns să fie tratați la reanimare, și 25 (4%) au ajuns pe ventilator pentru o săptămână sau mai mult
  • 4 dintre cei 582 au murit
  • doar 25% dintre copii au avut o boală sau condiție pre-existentă
  • 22 dintre copiii infectați au fost detectați cu încă un virus,  6 cu încă două pe lângă noul coronavirus iar 3 copii cu încă 3 adiționale
  • 324 din 582 (56%) au luat Covid 19 de la părinți, 40% (234) de la familia lărgită sau apropiați ai familiei, doar 4% (25 copii) au luat de la alte persoane sau din surse necunoscute
  • cazurile de copii cu Covid 19 care necesită internare a crescut față de perioada precedentă
Citește și:   Vrei să scapi de stres? Colorează!

Studiul a fost condus de Marc Tebruegge de la University College London și a fost publicat în The Lancet Child & Adolescent Health.

Cum să-mi protejez copilul de Coronavirus?

Măsurile sunt cele generale la orice persoană în cazul unei epidemii: igienă, evitarea zonelor aglomerate, copiii peste 2 ani să poarte mască în locurile publice, evită contactul cu persoanele care au simptome.

Pentru copii mai poți adăuga:

  • învață-i să-și spele mâinile corect cu săpun, cel puțin 20 de secunde
  • dacă nu sunt disponibile apa și săpunul, utilizează un produs de dezinfectare a mâinilor (asigură-te că soluția de dezinfectat are cel puțin 70% alcool)
  • nu intra în casă cu încălțămintea de afară dacă ai copii mici sau care merg în brânci
  • spală-te și schimbă-ți hainele înainte de a intra în contact cu copiii când te întorci acasă
  • dacă mergi cu copiii la magazin, să evite contactul cu ambalajele sau produsele cumpărate
  • curăță și dezinfectează frecvent suprafețele pe care le atingi cu dezinfectați pe bază de alcool sau clor. Acestea includ mese, clanțe, întrerupătoare de lumină, blaturi de bucătărie, mânere, birouri, telefoane, tastaturi, toalete, robinete și chiuvete
  • dă copiilor jucării care se pot spăla și dezinfecta, mai ales dacă mergi cu ei în parc sau alte locuri publice să se joace
Citește și:   Constipația la copii - cauze și remedii

Protejarea copiilor în vacanță

Luați mereu la voi șervețele umede antibacteriene și o sticluță de dezinfectare a mâinilor. Se poate pune și copiilor într- gentuță sau rucsăcel, mai ales dacă mergeți într-o drumeție sau într-un loc unde nu există acces la apă și săpun.

Alegeți ca destinație turistică o zonă mai puțin aglomerată, mai izolată, eventual turism rural, mers cu cortul în natură etc. Eventual luați cu voi propriile cearceafuri, prosoape dacă nu sunteți siguri în dezinfecția celor de la locul de cazare.

Nu este dovedit că coronavirusul se poate lua prin mâncarea gătită, la un restaurant de exemplu, dar cu siguranță se poate lua de la fructe consumate nespălate corespunzător și produse cu ambalaje. Folosiți locurile în care se servește mâncarea în farfurii/pahare de unică folosință, evitați să dați copiilor produse alimentare crude, dezinfectați pungile de biscuiți, sneaks-uri și sticlele de apă/suc și apoi dați-le în mână să le consume, sau puneți conținutul acestora în recipiente luate de acasă. Puteți eventual cumpăra mai multe farfurii, tacâmuri, pahare de unică folosință pentru a nu le folosi pe cele din locuri frecventate de mulți turiști.

Luați cu voi actele și dosarele medicale ale copilului și interesați-vă unde sunt unități de urgență când ajungeți la locația respectivă unde vă petreceți concediul, este bine de știut. Nu este recomandat să petreceți concediile în zone turistice cu copii care au boli cronice, cancer sau alte afecțiuni pre-existente, copii care au deja o gripă sau altă problemă virală în desfășurare.

Lasa un comentariu