Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Atenție, o nouă afecțiune la copii: ”boala întunericului”

Atenție, o nouă afecțiune la copii: ”boala întunericului”

Fratele meu este programator și și-a învățat băieții încă de mici să folosească inteligent computerul și internetul. Ambii sunt olimpici la informatică și își petrec majoritatea timpului lor acasă în fața monitoarelor. Sunt copii buni, învață bine la școală și de curând au inventat un joc prin care copiii pot învăța mai repede tabla înmulțirii cu care au câștigat un premiu la un concurs de invenții.

Ceea ce însă este îngrijorător sunt problemele lor oftalmologice. Cumnata mea i-a dus la medic și i-a spus că problema lor este comună multor copii care petrec foarte puțin timp în aer liber și stau multe ore în fața calculatorului. Mai este numită și ”boala întunericului”, o afecțiune modernă dar îngrijorătoare care afectează din ce în ce mai mulți copii din țara noastră:

„Duce la stenopie comodativă și spasmă comodativă. copiii se plâng de dureri de cap, dureri de ochi, le scade puterea de concentrare şi se freacă la ochişori”, explică medicul oftalmolog Mihaela Tsirmpas.

Pe lângă efectele nocive ale expunerii prelungite la radiațiile emise de computere sau alte gadget-uri, care pot produce hipersensibilitate magnetică sau sensibilitate electrică, de multe ori copiii folosesc aceste dispozitive în penumbră, cu draperiile trase, departe de lumina naturală pentru a vedea mai bine monitoarele. Iar efectele unui astfel de obicei pot fi devastatoare în timp.

Citește și:   Cum protejezi sănătatea copilului iarna

Un studiu efectuat de curând în Marea Britanie arată că majoritatea copiilor stau mai puțin de 16 minute pe zi afară și că aceștia au un risc foarte mare de miopie și pierderea treptată a vederii. Nu cred că procentul copiilor români care fac asta este foarte diferit. Perioada optimă care se recomandă pentru sănătatea ochilor și a organismului, este de cel puțin 90 de minute pe zi. De asemenea, dacă cei mici folosesc computerul, trebuie să facă pauze de recreere la fiecare 20 de minute.

Pe lângă problemele de vedere, folosirea îndelungată a acestor dispozitive poate avea și alte efecte negative asupra organismului dar și asupra dezvoltării normale a copiilor. Specialiștii vorbesc despre probleme fizice, neurologice și sociale care pot să apară și în acest sens puteți urmări video de mai jos. Puteți afla mai multe informații despre folosirea nesupravegheată a internetului în articolul Pericole pe internet

Lasa un comentariu