Cum să încurajezi talentul unui copil

0

Am avut un coleg de liceu provenit dintr-o familie săracă. Nu strălucea la nici un obiect, de fapt abia reușea să obțină note de trecere, dar la desen era super-talentat. Pe toate cărțile și caietele lui erau desenate schițe cu creionul, putea să deseneze orice cu multă precizie și detalii- portrete, obiecte, peisaje, mesaje cu diverse caractere sofisticate.
– Te-ai gândit vreodată la o carieră în acest domeniu? l-a întrebat profesoara de desen încă din primele ore.
Băiatul a râs privind în jos rușinat:
– Mama și tata mi-au spus mereu că nu pot face bani din artă și de aceea m-au înscris la contabilitate.
Colegul meu nu a reușit să ia examenul de treaptă dintr-a Xa, a sfârșit la o profesională cu profir alimentar. După părerea mea, nu a fost decât un talent irosit.

Totuși sunt și situații când părinții investesc în talentul copilului lor, indiferent de domeniu și un exemplu este familia Jitaru din Câmpina, Prahova. Aceasta are două fetițe și din întâmplare au descoperit că una dintre ele, Andra, are talent la pictură. Avea pe atunci doar 7 ani. Deși nu sunt o familie cu multe posibilități, ei s-au străduit să o încurajeze să picteze și să participe la consursuri, la tot felul de activități în domeniu.
Acum are 11 ani și nu doar că avansează în acest dar al ei, dar de fapt se implică și în evenimente de caritate ajutând cu talentul ei și alți copii.

Andra Jitaru, un copil exemplu pentru mulți dintre noi!

Pentru că sunt un mare susținător al autonomiei copiilor, sunt de părere că e foarte important să le fim alături micuților noștri în absolut toate aventurile de care vor avea parte. Și să susținem pasiunile pe care le descoperă de-a lungul timpului.Până când Ingrid va putea povesti liber despre pasiunile sale și despre modul în care noi am ales să i le susținem, am acceptat provocarea prietenilor de la Danonino de a vorbi cu Andra Jitaru. Un copil care, la doar 11 ani, a ales să-i pună pe alții pe primul loc și să-i ajute pe cei mai puțin norocoși. Evident, un asemenea copil este fix pe gustul meu și bineînțeles că trebuia să o aduc și în atenția voastră pe fetița care mi-a câștigat inima! 🙂 Felicitări părinților, care au ales să aibă încredere în copilul lor și să îi spună DA în momentele cheie.#autonomie #spuneDA #danonino

Publicată de DaddyCool.ro pe Miercuri, 27 iunie 2018

Andra are mai multe pasiuni și nu a fost împiedicată în nici una dintre ele. Felicitări părinților Andrei, care au ales să aibă încredere în copilul lor și să îi spună DA în momentele cheie.

Citește și:   Cum descoperim domeniul spre care are inclinatii copilul - Inteligente multiple

Vă invit să credeți și voi în copiii voștri și să-i susțineți cu privire la toate visurile pe care le au. Voi sunteți tot ce au ei mai bun pe lumea aceasta și în voi vor căuta mereu sprijin necondiționat. Și ar fi păcat să le tăiați aripile, fără să le dați o șansă la dezvoltare. Uneori poate sunteți singurii care vedeți acea sclipire, acel început firav, acel anunț a ceva măreț. Dar cine ar putea să vadă asta mai bine decât cei care le sunt zi de zi aproape celor mici?

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?