Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum îl înveți pe copil să aibă atitudine pozitivă

Cum îl înveți pe copil să aibă atitudine pozitivă

Mai este posibil să îi insufli copilului tău o atitudine pozitivă? Într-o lume în care violența, suferința, răutatea sunt la tot pasul, la prima vedere răspunsul la această întrebare pare o misiune imposibilă.

Cu toate acestea atitudinea te ajută să te dezvolți și să fii puternic pentru a face față provocărilor din jur. Atunci când copiii dezvoltă o atitudine pozitivă încă de când sunt mici, gândirea pozitivă devine un obicei care poate ușura toate presiunile care vin odată cu vârsta.

Ce poți să îl înveți pe copil pentru a-l ajuta să gândească pozitiv:

  • Învață-l să își controloze monologurile interioare. În mintea copiilor este posibil să se instaleze niște idei care ajung să se repete, cum ar fi : “Nu-s bun la matematică!”, “N-am să trec clasa!” și așa mai departe. Ajută-l să înlocuiască aceste propoziții negative spunând cu voce tare și clar:” Voi continua să încerc și să cer ajutorul profesorilor, părinților, prietenilor pentru a înțelege matematica.”
  • Amintește-i copilului tău că atitudinea pozitivă sau negativă față de un eveniment care a apărut în viața lui este alegerea sa.
  • Ai grijă ca în casă să fie un mediu plăcut care inspiră pozitivism: spuneți glume, urmăriți comedii, spuneți povești.
  • Înconjoară-l pe copilul tău cu multă afecțiune prin vorbe frumoase, îmbrățișări, mângâieri și alte gesturi care știi că îi plac.
  • Ajută-l pe copil să își descopere pasiuni care îi vor spori încrederea în el.
  • Încurajează-l pe cel mic să țină un jurnal în care să noteze toate realizările, dar și dezamăgirile. Atunci când trece printr-o dezamăgire, îl poți pune să se gândească la lecțiile pe care le-a învățat din experiență respectivă pentru a nu mai repeta aceleași greșeli în viitor.

Lasa un comentariu