Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Semne că are nevoie de ajutor la matematică

Semne că are nevoie de ajutor la matematică

Ca părinte îţi doreşti ca şi copilul tău să obţină rezultate frumoase la şcoală. Matematica rămâne însă o materie care reprezintă o provocare, cel puţin în primii ani de şcoală, atât pentru copii cât şi pentru părinţi. În timp ce unii dintre micuţii şcolari reuşesc să se automotiveze şi să depăşească dificultăţile acestei materii, alţii au nevoie de ajutor. Atunci când crezi că e nevoie că cel mic să îşi dezvolte abilităţile la matematică, nu mai amână şi oferă-i ajutorul în funcție de gravitatea problemei.

Cum îţi dai seama că are nevoie de ajutor la matematică:

Cel mai bun indicator rămân notele. Dacă observi că notele pe care le ia la matematică sunt din ce în ce mai mici, e cazul să iei măsuri. Dacă lucrurile se înrăutăţesc, în loc să se amelioreze nu mai stă pe gânduri şi oferă-i ajutor.

Pe lângă notele slabe, caută să observi dacă copilul tău este lipsit de entuziasm atunci când e vorba de matematică. Lipsa de entuziasm în mod cert indică ceva.

Lipsa de interes faţă de matematică este un alt semn că ceva se întâmplă. Dacă observi că micuţul este lipsit de interes faţă de matematică atunci e posibil să aibă nevoie de ajutor, dar la fel de e posibil este să fie și plictisit.

Citește și:   Începe școala- tu cât ai plătit pentru un ghiozdan echipat

Una dintre cele mai bune metode de a afla mai multe despre felul în care copilul tău se descurcă la matematică, cel mai bine ar fi să vorbeşti cu profesorul său de matematică pentru că va fi în măsură să îţi explice care este relaţia celui mic cu această materie. Un semn de întrebare ar trebui să apară atunci când copilul îşi schimbă radical atitudinea faţă de matematică: dacă în trecut i-a plăcut matematică, dar între timp s-a schimbat profesorul, iar copilul tău a ajuns să dispreţuiască materia, atunci ar fi cazul să te întrebi dacă nu cumva de aici porneşte totul.

Ce poţi să faci atunci când îţi dai seama că are nevoie de ajutor la matematică:

În primul rând nu amâna să îi oferi ajutorul. Matematica este o materie complexă şi complicată şi nu poţi să sări peste etape atunci când studiezi. Când “pierzi pasul” va fi extrem de greu de recuperat, aşa că e cel mai bine să iei măsuri din timp.

Primul lucru pe care poţi să îl faci este să îi oferi chiar tu sau cei din casă ajutorul. Unele probleme şi exerciţii de matematică pot fi rezolvate în familie. Prin implicarea tuturor, cel mic ar putea găsi matematica chiar amuzantă. Aşa că nu ezita să exersezi la matematică împreună cu cel mic, ajută-l să îşi facă temele, dar nu le face tu în locul său si profitaţi de timpul liber pentru a aduce matematică în activităţile pe care le faceţi.

Citește și:   Prima dată la grădiniță

A doua soluţie pentru a-l ajută pe cel mic la matematică este că acesta să ia meditaţii.

Atunci când situaţia o cere caută un profesor care să îi ofere meditaţii copilului tău. Caută recomandări şi alege profesorul potrivit, cel care îi poate explică celui mic matematică pe înţelesul lui. Cel mic trebuie să țină pasul cu materia si aceasta poate fi o metoda foarte bună, mai ales atunci când se anunță testări sau examene importante.

Lasa un comentariu