Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Pregătește-l pe copil pentru plecarea în tabără!

Pregătește-l pe copil pentru plecarea în tabără!

Pentru unii copii, vacanţă de vara vine şi cu o plecare în tabăra. O săptămână sau două, departe de casă, împreună cu alţi copii de vârste asemănătoare, zile pline cu multe activităţi, sport, distracţie, locuri noi de descoperit – totul pare să fie perfect şi binevenit după un an de şcoală! Însă, foarte mulţi copii experimentează un amestec de sentimente contradictorii atunci când se apropie ziua plecării. Astfel, în multe cazuri emoţiile plecării ajung să fie dominate de anxietate şi teamă de necunoscut.

Taberele de vara pentru copii sunt ocazia perfectă în care cei mici îşi pot dezvolta o serie de abilităţi, învaţă să fie mai sociabili, să relaţioneze, învaţă să se adapteze, să îşi dezvolte încrederea de sine şi să se descurce mai uşor singuri.

Pentru a trăi această experienţă minunată şi plină de avantaje pentru orice copil, va trebui să îl ajuţi să depăşească teama şi stările anxioase şi să îl asiguri că se va simţi foarte bine în tabără.

Iată cum îl poţi pregăti pe copil pentru tabăra de vara:

Atunci când te decizi să îl înscrii în tabăra de vară, stabileşte acest lucru împreună cu copilul tău. Alegeţi împreună tabăra în care urmează să plece. Implicându-l de la început, îi vei da un sentiment de siguranţă.

Citește și:   Familia de azi, familia de maine

Înainte să plece în tabără, vorbiţi în fiecare zi despre noua experienţă a celui mic, în aşa fel încât să îi stârneşti interesul, să anticipeze că se vor întâmplă doar lucruri frumoase.

Nu-i ignoră temerile. Arată-i că îl înţelegi foarte bine şi că îţi dai seama prin ce trece.

Atunci când vorbiţi despre cum va fi în tabăra, evita să îi spui cum va fi departe de casă şi de părinţi şi descrie-i cum sunt focurile de tabăra, drumeţiile, excursiile în împrejurimi, jocurile pe care doar în tabăra le poate juca etc.

Puterea exemplului funcţionează şi în acest caz. Povesteşte-i copilului tău despre călătoriile tale departe de casă, despre locurile noi pe care le-ai văzut, despre oamenii pe care i-ai cunoscut şi experienţele unice pe care poate le-ai trăit.

Înainte de a pleca în tabăra, puteţi face o repetiţie. Lasă-l pe cel mic să doarmă câteva zile la bunici pentru a se obişnui să doarmă departe de casă.

Nu dramatiza momentul plecării. Încurajează-l, îmbrăţişează-l rapid şi lasă-l apoi să se ducă alături de grupul cu care pleacă în tabăra. Nu îi transmite temerile şi emoţiile tale! Acest lucru este extrem de important şi nu doar în momentul plecării, ci şi în perioada în care e în tabăra şi vorbiţi la telefon.

Citește și:   Activitate de vacanță - scena Nașterii Domnului

Ţine legătură cu cel mic, prin telefon. Acesta este un alt detaliu care îl că ajută pe cel mic să se adapteze.

Și părinții au emoțiile lor

De multe ori, nu doar cei mici sunt anxioşi cu privire la plecarea în tabăra, ci şi mulţi părinţi. Cu toate acestea, tabăra este o experienţă de care orice copil trebuie să se bucure. Încearcă să îţi învingi temerile gândindu-te cât de mult îl va ajută pe copilul tău o astfel de experienţă. În tabăra copii învaţă să se integreze în comunităţi mari de copii şi învaţă să interacţioneze într-un mod mult mai relaxat decât o fac la şcoală. Tabăra este momentul perfect pentru copil să înceapă să îşi dezvolte personalitatea şi încrederea de sine.

Lasa un comentariu