Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

De ce copiii se comportă mai rău când e mama prin preajmă?

De ce copiii se comportă mai rău când e mama prin preajmă?

Poate ai observat și tu asta și ți-ai pus această întrebare. Ei bine, există un răspuns simplu: dacă copilul tău este mai obraznic și mai turbulent în preajma ta,  nu înseamnă decât că ești o mamă bună și îți faci treaba corect.

”Sunt mamă a doi copii și am probleme cu ei când sunt cu mine. Dacă rămân cu tata, sunt cei mai cuminți copii. Drama începe când pășesc eu în cameră, imediat se agită. De ce acționează mereu așa în fața mea?” întreabă o mămică un psiholog.

Acesta a răspuns întrebării într-un articol online și vreau să împărtășesc câteva idei din el cu dumneavoastră. Kate Surfs, afirmă că copiii sunt de 800% mai răi când sunt în preajma mamelor lor (nu știu cum a calculat asta dar cred că e pe undeva pe aproape). Ea prezintă foarte frumos motivele, sigur o să vă placă, dragi mămici.

Copiii se poartă mai urât în prezența mamelor …

Pentru că TU, mamă, ești spațiul lor sigur. TU ești locul în care pot veni cu toate problemele lor. Dacă tu nu le poți rezolva … atunci cine poate?

Citește și:   Cum să crești un băiat deosebit

TU, dragă mamă, ești un depozit de gunoi pentru sentimente și emoții lor neplăcute. Dacă un copil se află toată ziua într-o situație grea sau tensionată, când te vede, știe că este momentul în care însfârșit poate să-și dea drumul. Asta înseamnă că dau drumul la orice… urlă… plâng… unii fac mofturi la masă sau fac pe ei etc. Este ultimul lucru cu care vrei să te confrunți după ce te-ai întors acasă, obosită după o zi de serviciu … dar noi asta obținem ca și mame: expresia deranjantă a unei eliberări emoționale neîngrădite, întâmpinându-ne imediat ce intrăm pe ușă.

Nu sunt alintați prea mult dacă ies la ușă plângând și urlând când vii. Nu, nu lăsa pe nimeni să-ți spună asta. Mai degrabă, ai creat un spațiu suficient de sigur pentru ca micuțul tău să simtă libertatea să fie natural.

Și, apropo … este foarte important pentru copii să fie firești cu sentimentele, emoțiile și funcțiile lor trupești. Când cresc, ne dorim ca ei să aibă inteligență emoțională funcțională și conștientizare corporală, nu? Deci, luați-o ca pe un semn bun.

Citește și:   Învață-ți copilul cum să asculte corect când vorbește cineva

Copiii tăi te întâmpină cu plângerile și mofturile lor? Este dovadă că te iubesc și că ei știu că TU ești cea care rezolvă totul și îi salvează pe toți. Așa comunică ei asta și acum, și data viitoare.

Lasa un comentariu