Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum să comunici eficient cu copilul tău

Cum să comunici eficient cu copilul tău

Copilul tău nu este atent doar la cuvintele pe care i le spui, dar şi la tonul vocii tale, limbajul trupului, expresiile faciale pe care le ai şi nivelul tău de atenţie în conversaţia cu el.

Copilul acumulează o cantitate mare de informaţii atunci când purtaţi o conversaţie. Găsirea celor mai bune metode de a comunica cu copilul reprezintă prioritatea multor părinţi, în ziua de azi.

Dacă te numeri printre părinţii care îşi doresc să comunice cât mai deschis cu micuţul tău, poţi urma aceste recomandări.

Limbajul corpului este important atunci când comunici cu cel mic, pentru că te poate ajuta sau din contră, te poate încurca, atunci când încerci să argumentezi ceva în faţa copilului.

Comunicarea non-verbală poate fi, în multe situaţii, mai puternică decât cuvintele.

Atât expresiile faciale cât şi poziţia corpului vor fi observate de copilul tău şi, mai mult de atât, chiar şi adoptate. Asigură-te aşadar că vorbele sunt în concordanţă cu gesturile tale.

Vocabularul are un rol important în comunicare, mai ales dacă faci eforturi ca prin conversaţiile pe care le ai cu cel mic, încerci să îl dezvolţi pe al tău. Caută să vii cu termeni noi, oferă-i explicaţii atunci când nu înţelege ceva şi pune-i întrebări tocmai pentru a observa dacă îşi însuşeşte ceva din noii termeni pe care îi aude.

Citește și:   10 lucruri pe care copiii şi le doresc de la părinţii lor

Acordă-i atenţia ta, chiar dacă, de multe ori, la finalul unei zile încărcate acest lucru este destul de dificil. Este foarte important să îţi asculţi activ copilul.

Dacă îi arăţi că eşti interesat chiar de tot ceea ce spune, atunci construieşti cu el o relație deschisă şi de încredere şi îl încurajezi să vină să îţi spună ce are pe suflet în situaţiile mai complicate.

Lasa un comentariu