Cum îl înveţi pe copil să devină un lider

0

A fi lider este o calitate pe care oricine o poate deprinde, pentru că nu ne naştem lideri, însă putem învăţa cum să devenim lideri.

Totodată să fii lider nu înseamnă să fii într-o poziţie din care să le spui altora ce să facă, ci să ai acele trăsături individuale prin care îi poţi influenţa pe alţii care ajung să te urmeze şi să creadă în tine.

Una dintre cele mai importante calităţi ale unui lider este abilitatea de a lua propriile decizii.

Sunt câteva caracteristici simple pe care copilul tău le poate învăţa şi dezvolta şi care îl vor ajuta să devină un lider.

– Un lider spune de fiecare dată “Da, pot să fac acest lucru!”. Aceasta se numeşte atitudine pozitivă. Un lider adevărat va avea grijă să dezvolte o atitudine pozitivă indiferent de ce spun sau fac cei din jurul lui. Învaţă-l pe copilul tău să spună cât mai des “Da, eu pot!”.

– Un lider va spune “Nu este o problemă pentru mine, este o provocare.” Aceasta este o atitudine prin care poate fi depăşită orice formă de adversitate. Un lider va învaţa că a spune “nu se poate” este doar o scuză pentru a nu încerca. De fiecare dată există o soluţie, aceasta este gândirea unui lider adevărat.

Citește și:   Copilul te ignoră când vorbești cu el? Cum îl faci să asculte

– Lider este cel care spune tot timpul “ Nu renunţ niciodată!”. Să renunţi atunci când lucrurile devin complicate este cea mai simplă soluţie, însă copiii au nevoie să înveţe de la vârste fragede despre puterea de a dezvolta obiceiuri pozitive în viaţă.

– Un lider va spune “Pot să cad sau să fac greşeli, dar de fiecare dată învăţ ceva şi merg mai departe!”. Acesta este un angajament. Greşelile şi eşecurile fac parte din viaţă şi sunt experienţele din care învăţăm cel mai mult. Liderii învaţă să dea tot ce e mai bun din ei şi nu se lasă doborâţi de greşeli.

– Un lider spune “Întotdeauna voi da tot ce e mai bun din mine!”, iar această atitudine se numeşte excelenţă. Să faci parte din medie este uşor, să dai tot ce e mai bun din tine însă presupune să faci eforturi în fiecare zi. Liderii aleg să dea tot ce e mai bun din ei în tot ceea ce fac. Nu înseamnă să fii într-o permanentă competiţie cu alţii, ci să îţi depăşeşti limitele prin tot ceea ce faci.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?