Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum să reduci cheltuielile cu bebelușul tău

Cum să reduci cheltuielile cu bebelușul tău

Este bine-cunoscut faptul că un mic prinț vine și cu facturi mari: biberoane, hăinuțe, scutece, poate lapte praf și mancare pentru bebeluși, pampers, șervețele, produse speciale pentru spălat, jucării, căruț, port-bebe și multe altele deloc ieftine.
Iată câteva idei despre cum poți reduce aceste cheltuieli fără să-l afectezi pe cel mic:

  • cumpără online – multe mămici nu au timp să cutreiere magazinele în căutare de produse la ofertă iar dacă trimiți soțul să cumpere atunci iarăși s-ar putea să nu faci economi. Dar există multe magazine online care livrează la domiciliu și majoritatea au și discount-uri sau te pot informa despre anumite oferte. Când bebele doarme, poți butona stând lângă el după diverse produse. Un neajuns ar fi faptul că unele oferă transport gratuit doar de la o sumă cheltuită în sus și s-ar putea să fii tentată să cheltui mai mult decât trebuie. Iar dacă cumperi hăinuțe, încălțăminte, se poate să nu se potrivească mărimea. Asigură-te că ai opțiunea de a le returna.
  • caută promoții – în loc să mergi de mai multe ori să cumperi scutece de unică folosință, lapte praf, șervețele umede, mă refer la produse de care ai nevoie mereu și ajung să coste destul de mult, cumpără pachete mari o dată- de două ori pe lună. Există oferte de tip cumperi una și primești una gratis, iar dacă faci un calcul la costul pe bucată, e mai mic dacă achiziționezi pachete mari ori gramaj mai mare.
  • nu-ți bate capul cu firma – spre deosebire de adolescenți, unui bebeluș nu-i va păsa că pantofii lui nu sunt Nike sau treningul Puma. Mie produsele de firmă la bebeluși mi se par un moft. Ma refer și la biberoane, produse pentru baie, jucării, brand-ul scutecelor sau al laptelui praf etc. Eu folosesc cei mai ieftini pamperși și sticle de lapte din plastic și bebele nu a avut niciodată nici o problemă. La fel jucării ieftine, haine primite la naștere și botez, produse de la chinezi etc. Înțeleg să cauți produse de calitate în situații ca: bebele are anumite alergii sau probleme de sănătate, ai nevoie de pompă de sân și atunci una de calitate va ține mai mult, locația sau condițiile cer mai multă siguranță.
  • alege obiecte ajustabile- decât să cumperi un coșuleț, apoi un leagăn pentru bebe ca mai apoi pe la 1 an să te uiți după un pătuț solid, poți alege de la început un pătuț cu mai multe accesorii ori care poate fi ajustat. La fel pentru premergător, cădiță de duș, scaun pentru hrănit etc.
  • nu cumpăra multe hăinuțe – bebelușii cresc foarte repede, majoritatea avem hăinuțe cu care nu am apucat să-i îmbrăcăm. Cumpără doar strictul necesar, folosește la maxim ceea ce ai primit de la nași sau prieteni. Cel mic petrece luni bune în interior așa că nu contează cu ce e îmbrăcat pe acasă. Pentru când îl scoți afară la plimbare sau la medic la control, are nevoie doar de câteva seturi de hăinuțe pe sezon.
  • atenție la obiecte pe care le vei folosi doar câteva săptămâni- legat de punctul de mai sus, nu doar hăinuțele dar și alte obiecte sau jucării vor fi utile numai câteva săptămâni. Dacă vrei să nu-ți lipsești copilul de ele (de exemplu o jucărie colorată de tip pian), atunci alege ceva ieftin. Va suna la fel și cel de 100 și cel de 10 lei.
  • cere sfatul altor mămici pentru variante mai ieftine- mămicile sunt bune la a da sfaturi preționase și există multe grupuri de discuții pe facebook și pe alte rețele de socializare în care poți pune întrebări. Vei primi imediat o mulțime de sugestii, majoritatea vorbind din experiență. Atenție la persoanele care vor încerca să facă reclamă la anumite produse.
  • ia în considerare împrumuturi sau lucruri second-hand- tot pentru a face economie, nu spune ”nu” celor care îți oferă ceva ca împrumut (un căruț, un pătuc etc). Și nici produselor pe care le poți achiziționa second hand și, desigur, spăla și dezinfecta corespunzător înainte de folosire.
  • confecționează/ pregătește singură- cere un efort mai mare, dar a face tu anumite lucruri va salva multe zerouri – de exemplu poți folosi sticle și cutii din plastic, bucăți de cârpă, șosete deteriorate etc pentru a confecționa jucării care fac zgomot sau pentru stimularea senzorială a celui mic. Dacă ai mașină de cusut atunci poți transforma și hăinuțele copiilor mai mari în ceva pentru cel mic. Ori fierbi legume, investești într-un robot de bucătărie bun în loc să cumperi borcănele cu piureuri și sucuri pentru bebeluș.
Citește și:   Cum să-ți îmbraci bebelușul iarna

Mai aveți și alte idei? Lăsați un comentariu aici.

Lasa un comentariu