Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

5 sfaturi esentiale pentru mamici in ingrijirea corecta a bebelusilor

5 sfaturi esentiale pentru mamici in ingrijirea corecta a bebelusilor

Venirea pe lume a bebelusului mult asteptat este, cu siguranta, cel mai fericit moment din viata unei mamici. Faptura micuta care incearca mereu sa descifreze lumea inconjuratoare cu ochisorii aceia mari, degetelele atat de micute si piele atat de frumos mirositoare si catifelata iti provoaca dependenta, nu vrei sa te mai dezlipesti de el si nu ai vrea sa il mai lasi din brate vreodata. Pe cat sunt de pretioase aceste momente dintre mamici si bebelusii lor, pe atat pot fi de inspaimantatoare. Fiecare mamica la inceput de drum primeste o serie de sfaturi cum sa isi ingrijeasca cel mai corect bebelusul, insa niciodata teoria cu practica nu este aceeasi si fiecare bebelus este unic, simte si se comporta diferit fata de altul.

 Mamicile primesc fel de fel recomandari, liste, sugestii cu ce ar trebui sa faca si ce nu, iar de cele mai multe ori tind sa se piarda in multitudinea de sfaturi si sa uite ce este cu adevarat esential. Iar pentru a avea un bebelus sanatos si fericit, mamicile trebuie sa tina cont de cele 5 sfaturi esentiale pentru ingrijirea corecta a nou nascutului:

 1. Alaptarea bebelusului
Alapteaza-ti bebelusul!!! Laptele si dragostea de mama sunt cele mai importante lucruri din lume pentru un bebelus. Alimentatia naturala este la fel de benefica atat pentru bebelus cat si pentru proaspata mamica, procesul de alaptarea este de departe cea mai profunda legatura dintre o mamica si copilasul ei. Bebelusul hranit cu lapte matern va fi mult mai rezistent la infectii si dezvoltarea lui va fi una armonioasa si fara prea multe probleme de sanatate. Nu in ultimul rand, un bebelus care este sanatos stie cel mai bine cand ii este foame, cat laptic trebuie sa bea si cand este satul. Tot mai multi specialistii recomanda alaptarea la cerere, aceasta metoda fiind cea mai potrivita atat pentru nevoile bebelusului cat si pentru dezvoltarea corecta a acestuia.

Citește și:   Alăptarea la sân și calciul din organism

2. Curatarea pielii
Baita zilnica poate parea inspaimantatoare, dar nu este decat un alt moment special intre mamica si puiul ei. Trebuie sa tinem cont insa ca acest moment este unul delicat si care necesita o atentie mai mare. Pielea bebelusilor este mult mai sensibila in comparatie cu a noastra, de aceea necesita o ingrijire mai aparte. Alegeti produse de curatare blande, fara parfumuri, care sa nu usuce pielea sensibila a copilasului. Indiferent ca este vorba de toaleta zilnica sau pur si simplu schimbarea unui scutecel, folositi produse special recomandate pentru bebelusi.

3. Hidratarea pielii
Asemenea curatarii pielii bebelusului, hidratarea este si ea un factor esential in ingrijirea pielii. Pentru a mentine pielea bebelusului curata si sanatoasa, masajul de dupa fiecare baita cu un produs hidratant special creat pentru acest scop, este cea mai buna alegere. Bineinteles, produsul de hidratare trebuie de asemenea, sa fie unul cu o formula extrem de blanda, fara parfumuri sau alti iritanti. Masajul bland va stimula digestia micutului, va imbunatatii circulatia sangelui, iar micutul va fi pregatit pentru un somn linistit.

4. Plansul
Incet – incet o mamica reuseste sa desluseasca cauzele reprizelor de plans ale bebelusului ei. Mediul nou care il copleseste, anumite sunete sau nevoie, sau cele mai cunoscute neplaceri pe care le intampina bebelusul numite ”colici”, sunt factori predominanti in starea de plans a nou nascutului. Alaptatul, baita de seara, masajul de dupa baie, purtatul in brate, ceaiul special pentru tratarea colicilor sunt doar cateva metode prin care il putem linisti pe bebelus, insa, de cele mai multe ori, simpla prezenta a mamicii si sunetul vocii ei il face sa se simta in siguranta si plansul va inceta usor.

5. Somnul
Somnul este unul dintre cei mai importanti factori in dezvoltarea bebelusului. Dupa linistirea bebelusului din plans prin metodele enumerate mai sus, acesta poate sa doarma pana la 16 ore pe zi, in reprize a cate 3-4 ore. Daca un bebelus nu a dormit destul sau somnul lui a fost intrerupt, acesta poate deveni agitat, nervos si greu de linistit, tocmai de aceea este important sa doarma atat cat are nevoie, somnul fiind o nevoie psihologica de baza prin care acesta se recupereaza si revigoreaza si cel mai important, se dezvolta.

Citește și:   Alăptarea corectă la sân

Specialistii afirma ca: ” Daca noi adultii ne simtit iritati dupa un somn neodihnitor sau sleiti de puteri atunci cand ne doare ceva, un bebelus simte mult mai tare aceste disconforturi. De aceea, copilasilor nostri le putem oferi tot ce este mai bun si mai natural pentru a creste armonios si sanatos. Pentru ingjirirea bebelusilor este important sa alegem produsele recomandate de catre medicul pediatru. Pielea lor sensibila nu trebuie curatata sau hidratata cu produse care contin parfum sau iritanti. In prezent, exista sampoane, lotiuni si uleiuri special fabricate pentru ingrijirea corespunsatoare a pielii bebelusului. Un bebelus curat si sanatos va fi mereu un bebelus fericit!”

Lasa un comentariu